Personlighedstyper

Enneagrammet – Et redskab til udforskning af personlighedstyper og personlig udvikling

 

Enneagrammet er et fremragende redskab til at afdække personlighedstyper. Vi er alle unikke sammensætninger af arv, miljø og erfaringer. Alligevel har det dog vist sig, at man kan inddele mennesker i personlighedstyper, der hver især er tilbøjelige til reagere på bestemte måder og følge visse handlingsmønstre. Enneagrammet inddeler overordnet mennesket i ni personlighedstyper, og professionelle brugere af enneagrammet kan med dette værktøj hjælpe mennesker til selvindsigt.
Er man ikke bevidst om sin personlighed, sine reaktioner og handlingsmønstre, har man ikke en optimal mulighed for at udnytte sit fulde potentiale, beskytte sig mod belastende situationer eller evt. ændre uhensigtsmæssig adfærd.

Enneagrammet er et utrolig konstruktivt og effektivt værktøj til at skabe overblik, give selvindsigt og åbne op for flere handlemuligheder. Står man ved en korsvej i sit liv, hvor væsentlige valg skal træffes, kan brug af enneagrammet derfor være guld værd. Dette ved coach, enneagram ekspert og leder af Enneagramskolen, Birgitte Milling, om nogen. Hun har med succes hjulpet vidt forskellige mennesker til større livskvalitet i både coachsessioner og som enneagram underviser. Er du blevet nysgerrig? Så gå på opdagelse på Enneagramskolens hjemmeside, og læs om de